Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2019

На Житомирщині за позовом прокуратури припинено протиправне використання ділянки землі, на якій організували випалювання деревного вугілля

 За позовом Коростенської місцевої прокуратури господарський суд Житомирської області зобов’язав товариство з обмеженою відповідальністю звільнити земельну ділянку державної форми власності площею 0,45 га та повернути її до земель запасу Лугинської селищної ради.
Так, за результатами перевірки, проведеної ГУ Держгеокадастру в Житомирській області встановлено, що приватне товариство самовільно зайняло земельну ділянку промисловості площею 0,45 га, на якій протягом 2018-2019 років організувало промислове виробництво - випалювання деревного вугілля.  
Зокрема, товариство не мало відповідних документів, які підтверджували б право власності або право користування (оренди) на цю земельну ділянку, чим порушило вимоги ст.ст. 125, 126 Земельного кодексу України.
Також не приймалися відповідні рішення органами місцевого самоврядування або органами виконавчої влади про передачу у власність або користування приватному товариству землі, що також підтверджує факт самовільного зайняття ділянки.
За таких обставин, місцевою прокуратурою вжито заходів представницького характеру на захист інтересів держави та припинено протиправне використання земельної ділянки, розташованої за межами населеного пункту села Жеревці, що на території Лугинської селищної ради.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1665