Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2019

За клопотанням прокуратури Житомирщини у дохід держави звернуто понад півмільйона гривень застави, внесеної за підозрюваного в організації скоєння вбивства

Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 27, п. 11, ч. 2 ст. 115 КК України (організація вчинення замаху на умисне вбивство, вчинене на замовлення).
У середу, 19 червня 2019 року, клопотання, подане прокуратурою Житомирської області про стягнення внесеної за підозрюваного застави у розмірі 501 381 грн у дохід держави, розглянуто Корольовським районним судом м. Житомира.
Ухвалою слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира  клопотання прокуратури області задоволено, у дохід держави звернуто усю суму застави, внесеної 22.11.2018 дружиною підозрюваного у скоєнні злочину.
Нагадаємо, йдеться про 44-річного жителя м. Нікополя, підозрюваного в організації вчинення замаху на умисне вбивство свого знайомого, із застосуванням вогнепальної зброї, скоєного співучасником (справа щодо нього розглядається у суді) 22.07.2018 на автодорозі Виступовичі-Житомир, поблизу с. Оліївка Житомирського району.
У ході досудового розслідування 21.12.2018 ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира підозрюваному продовжено строк тримання під вартою із внесенням грошової застави. У зв’язку із внесенням грошової застави, особу звільнено з-під варти та покладено відповідні обов’язки.
Однак підозрюваний порушив накладені судом обмеження та взяті на себе зобовязання щодо дотримання вимог закону та ухвали суду, на виклики слідчого не з’являвся, про місце свого перебування орган досудового розслідування не інформував, що свідчить про його намагання уникнути кримінальної відповідальності.
У звязку з цим, 01.02.2019 особу оголошено у розшук та 24.05.2019 затримано правоохоронцями.
Наразі досудове розслідування, яке проводить СУ ГУНП в області, триває, затриманий перебуває під вартою.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1789