Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2019

На Житомирщині засуджено до 14 років позбавлення волі 17-річного бердичівлянина, який вбив та пограбував сусідку, щоб розрахуватися із боргами

Відділом ювенальної юстиції прокуратури Житомирської області здійснено публічне обвинувачення у справі за фактами умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю з корисливих мотивів, розбою та незаконного поводження зі зброєю (кастетом), скоєними неповнолітнім жителем міста Бердичева.
Вироком  Коростишівського районного суду особу визнано винним у скоєнні злочинів за п.п. 4,6, ч. 2 ст. 115, ч.4 ст. 187 та ч. 2 ст. 263 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років.
Установлено, що у травні минулого року, 17-річний учень місцевого ПТУ, з корисливих мотивів та з метою заволодіння чужим майном, скоїв у Бердичеві жорстоке вбивство сусідки, 76-річної пенсіонерки.
Неповнолітній зловмисник, заздалегідь підготувавшись до скоєння вбивства, взявши із собою змінний одяг та ніж, прийшов у помешкання жінки, яка проживала одна.
Не підозрюючи нічого лихого, жінка відчинила двері і запросила у квартиру. Однак, така гостинність закінчилася для неї трагічно.
 Зайшовши у квартиру, хлопець відразу ж вийняв ніж і раптово завдав пенсіонерці численних смертельних поранень, після чого вчинив пограбування, забравши гроші, ноутбук, золотий ланцюжок із хрестиком, електрофен та інші побутові речі, які згодом збув, щоб розрахуватися із боргами.
З огляду на тяжкість скоєного злочину, на період досудового розслідування до особи застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою, який судом продовжено до набрання вироком законної сили.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2325