Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2019

На Житомирщині колишня керівниця структурного підрозділу обласної державної адміністрації оштрафована за адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією

Прокуратурою Житомирської області забезпечено участь у розгляді протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, вчинене колишньою начальницею відділу обласної державної адміністрації.
За результатом розгляду, постановою Корольовського районного суду міста Житомира чиновницю визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-6 КУпАП та обрано їй адміністративне стягнення у виді штрафу до прибутку держави у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.
Установлено, що особа, перебуваючи на посаді начальниці відділу   обласної державної адміністрації та будучи суб’єктом відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, порушила вимоги  ч. 2 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції».
Зокрема, звільнившись із посади 30.01.2019, декларацію особи, яка припиняє діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подала не у день звільнення, як того вимагає чинне законодавство, а лише через півтора місяці, 14.03.2019.
Під час судового розгляду справи колишня начальниця свою вину визнала, однак відмовилася надавати будь-які пояснення.
Позицію прокурора щодо винуватості особи у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, судом підтримано та призначено відповідне покарання.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1653