Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2019

Позицію прокуратури Житомирщини щодо необхідності призначення реального покарання - позбавлення волі строком на 3 роки - підтримала колегія суддів

За апеляційною скаргою прокуратури Житомирської області апеляційним судом Житомирської області скасовано вирок Червоноармійського районного суду від 21.01.2019 щодо призначення особі покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі з іспитовим строком тривалістю 2 роки.
Натомість судом апеляційної інстанції постановлено новий вирок – у виді позбавлення волі строком на 3 роки.
Установлено, що 25-річний житель Пулинського району, раніше судимий, у листопаді минулого року, вдень, близько 14.00 год, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, вчинив крадіжку у будинку односельчанки.
 Зокрема, переконавшись у відсутності сторонніх осіб та господині, за допомогою знайденого інструменту зламав замок на дверях та проник у помешкання, звідки викрав продукти харчування (упаковку чаю, кави, пляшку вина, пиво), карту пам’яті типу мікро-SD тощо.
Вироком суду першої інстанції особу визнано винним у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) та призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі з іспитовим строком тривалістю 2 роки.
Однак, прокуратура області вважає, що при призначенні такого покарання судом першої інстанції не враховано тяжкість злочину та те, що обвинувачений раніше притягувався до кримінальної відповідальності, однак після звільнення знову вчинив умисний злочин.
Колегія суддів підтримала позицію прокуратури Житомирщини у частині необхідності призначення реального покарання та винесла новий вирок - позбавлення волі  строком на 3 роки.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1367