Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2019

Органи прокуратури Житомирщини, у межах повноважень, забезпечують публічне обвинувачення у справі за фактом вбивства 29-річної бердичівлянки

У Богунському районному суді міста Житомира, за підтримання публічного обвинувачення Бердичівською місцевою прокуратурою, триває розгляд справи щодо обвинувачення двох осіб у вимаганні, поєднаному із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження та умисному вбивстві з корисливих мотивів, за попередньою змовою, 29-річної жительки Бердичева, за ч. 4 ст. 189 та п.п. 6, 12  ч. 2 ст. 115 КК України.
Останнім часом розгляд справи набув значного резонансу серед місцевих жителів та громадських активістів, які висловлюють стурбованість з окремих питань.
Зокрема, рідні загиблої та громадські  активісти висловлюють сумніви щодо виконання однією із обвинувачених обов’язків, покладених на неї судом після застосування до неї запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту.
Також порушені питання щодо зміни кваліфікації вчиненого кримінального правопорушення та проведення комісійної судово-медичної експертизи експертами Міністерства охорони здоров’я України та інші.
У зв’язку із піднятими питаннями рідні потерпілої та громадські активісти 24 та 25 червня були прийняті керівником Бердичівської місцевої прокуратури Вадимом Кожухарем та начальником управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області Сергієм Гороховим.
Під час прийому працівники органів прокуратури вислухали скарги громадян та надали розяснення.
 Зокрема, питання щодо можливої зміни кваліфікації вчиненого кримінального правопорушення, за наявності підстав, буде вирішено після судового дослідження усіх доказів, зібраних органом досудового розслідування.
Також будуть проведені перевірки обставин стосовно невиконання обвинуваченою покладених на неї судом обовязків при перебуванні під цілодобовим домашнім арештом.
Щодо зміни запобіжного заходу інформуємо, що у зв’язку із закінченням термінів тримання під вартою обох обвинувачених, прокурор у судовому засіданні наполягав на продовженні застосування їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Ухвалою Богунського районного суду міста Житомира одній особі продовжено термін дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою, а іншій змінено запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.
Разом з тим наголошуємо, що органи прокуратури області, діючи  виключно у межах чинного законодавства, будуть вживати всіх заходів з метою притягнення винних осіб до відповідальності та призначення їм справедливого покарання.
 Додатково: як  повідомлялося раніше, жорстоке вбивство, яке викликало значний суспільний резонанс, було скоєне у Бердичеві у січні 2018 року. Установлено, що 28-річний чоловік спільно з рідною 31-річною сестрою, дізнавшись, що дружина одержала значну суму грошей від родича, почали їх вимагати. У зв’язку з цим між ними та 29-річною жінкою стався конфлікт, під час якого чоловік спільно із сестрою заподіяти потерпілій смерть.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводив СВ Бердичівського відділу поліції ГУНП в області.
Відповідно до санкції суворішої, статті 115 КК України, за скоєний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.      
                                     

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1584