Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2019

У Житомирі 31-річну жінку, організаторку злочинної групи, підозрюють у виготовленні та збуті психотропної речовини - амфетаміну

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, зберігання з метою збуту, а також незаконного збуту психотропної речовини в особливо великих розмірах, вчиненими повторно, організованою групою, що діяла у Житомирі.
Наразі організаторці групи, 31-річній жительці Житомира, повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 307 КК України.
Установлено, що підозрювана, залучивши свого 36-річного співмешканця  та ще одного 42-річного знайомого, з метою систематичного вчинення кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу психотропних речовин, організувала злочинну групу.
Задля реалізації своїх злочинних задумів орендували у Житомирі квартиру, де протягом листопада 2018 - лютого 2019 років систематично виготовляли психотропну речовину – амфетамін. 
Виготовлену психотропну речовину збували наркозалежним особам міста та Житомирського району, а отримані від незаконної діяльності гроші розподіляли між учасниками злочинної групи. Крім цього, частину коштів виділяли для придбання чергової партії лабораторного посуду, обладнання, реактивів та інших складових, необхідних для виготовлення та збуту амфетаміну.
Під час обшуків на орендованій квартирі було вилучено майже 0, 025 кг психотропної речовини, що становить особливо великі розміри.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить СУ ГУНП в області.
Додатково: відповідно до санкції зазначеної статті, такі дії караються позбавленням волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1588