Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2019

У Коростені підозрюваного у скоєнні травматичного наїзду на малолітнього та хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї взято під варту

За погодженням із Коростенською місцевою прокуратурою, до суду подано клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою до підозрюваного у скоєнні злочинів за  ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, чим потерпілому заподіяно тяжке тілесне ушкодження), ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї) КК України.
У середу, 3 липня 2019 року, ухвалою Коростенського міськрайонного суду до особи застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави.
 Установлено, що у жовтні минулого року, близько 18.30 год, житель Коростеня, керуючи автомобілем ВАЗ-21102 без водійського посвідчення, перевищив допустиму швидкість, зіткнувся з деревом, після чого автомобіль перекинувся та тяжко травмував малолітнього пішохода, притиснувши 10-річного хлопчика до металевого гаража.
Після скоєння дорожньо-транспортної події водій автомобіля з місця події зник, не вживши ніяких заходів для організації надання медичної допомоги потерпілому. Тяжко травмований малолітній дотепер перебуває у медичному закладі на лікуванні.
Органом досудового розслідування водію повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 286 КК України, а також оголошено його в розшук.
Наразі, 01.07.2019, підозрюваного у скоєнні ДТП затримано у Коростені за вчинення іншого тяжкого злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України. Установлено, що раніше неодноразово судимий 31-річний чоловік вранці, близько 6.40 год, проїжджаючи в автомобілі повз магазин, здійснив постріл із рушниці по місцевому жителю, унаслідок чого завдав йому вогнепальне поранення.
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях проводить Коростенський ВП ГУНП в області, Коростенська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
Додатково: санкція суворішої, ч.2 ст. 286 КК України передбачає покарання  у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1872