Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2019

На Житомирщині водія засуджено до 7 років позбавлення волі та відшкодування 500 тис грн завданої моральної шкоди за скоєння у стані алкогольного сп’яніння ДТП, унаслідок якої один малолітній загинув, а іншого травмовано

Прокуратурою Житомирської області здійснено публічне обвинувачення у справі за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, чим спричинено смерть одного малолітнього та завдано тяжких тілесних ушкоджень іншому.
За принципової позиції публічного обвинувача, вироком Народицького районного суду водія визнано винним у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 286 КК України та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.
Також вироком суду винного у скоєнні смертельної дорожньо-транспортної події, зобовязано відшкодувати двом потерпілим родинам завдану моральну шкоду на загальну суму 500 тис грн.
Судовим слідством установлено, що у червні 2017 року, близько 14.00 год,  47-річний житель смт Народичі, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, рухаючись по автодорозі, не справився із керуванням, змінив напрям руху, виїхав на узбіччя, зачепив біля паркану приватного будинку колоду, після чого наїхав на двох малолітніх пішоходів.
 Унаслідок скоєння водієм дорожньо-транспортної події, одну дитину було травмовано, а інша від одержаних тяжких тілесних ушкоджень загинула на місці.
Допитані у суді свідки зазначили, що п’яний водій, підійшовши до збитих дітей та побачивши, що вони лежали без свідомості, розвернувся та поспішив у своє авто, намагаючись його завести та втекти з місця ДТП.  
Трагедія сталася неподалік помешкань потерпілих, на звук удару автомобіля на дорогу вибігли батьки травмованих та інші жителі, які перешкодили водію, від якого було чути різкий запах алкоголю, втекти, а дітей доставили до лікарні.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2028