Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2019

На Житомирщині взяли під варту двох рецидивістів, які вчинили розбійний напад на жительку Коростеня

Коростенською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне  керівництво у кримінальному провадженні за фактом розбійного нападу на місцеву жительку, вчиненого двома раніше судимими особами.
У  понеділок, 8 липня 2019 року, обом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло).
За погодженням із місцевою прокуратурою, до суду подано клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою без  права внесення грошової застави.
За результатом розгляду клопотання, 08.07.2019 Коростенським міськрайонним судом обом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави строком на 60 діб.
Установлено, що 5.07.2019, пізно увечері, до будинку 49-річної жительки Коростеня, зламавши вхідний замок, проникли двоє місцевих жителів, раніше судимі за тяжкі злочини. Увірвавшись у помешкання, почали погрожувати жінці ножем, намагаючись відібрати у неї мобільний телефон вартістю 2,5 тис грн, по якому вона розмовляла із родичкою. Саме родичі, почувши по телефону про напад на жінку, повідомили поліцію та завадили зловмисникам втекти.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Коростенський відділ поліції.  
Додатково: за скоєний злочин санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.          

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1547