Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2019

На Житомирщині двох колишніх оперативників карного розшуку міліції, які побили невинуватого чоловіка, засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки

Прокуратурою Житомирської області здійснено підтримання публічного обвинувачення у справі стосовно перевищення службових повноважень двома оперуповноваженими карного розшуку райвідділу міліції, що супроводжувалося насильством та образою особистої гідності потерпілого.
Вироком Житомирського районного суду обох визнано винними у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2  ст. 365 КК України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки, з іспитовим строком на 3 роки.
У ході судового розгляду установлено, що у березні 2015 року, двоє оперуповноважених карного розшуку райвідділу міліції, перевіряючи в одному із сіл Житомирського району причетність раніше судимого місцевого жителя до скоєння злочину, зайшли на подвіря власника будинку.
А коли підійшов сусід, раптово, без попередження, за відсутності загрози своєму життю або здоров’ю, завдали йому численних тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості (били ногами у груди, по голові, ставили на коліна), забравши до відділення міліції, де примусили його надати покази щодо кримінального правопорушення, якого він не вчиняв.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводив слідчий відділ прокуратури області.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2273