Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2019

На Житомирщині на понад 184 млн грн задоволено позовів прокурорів

  Цифри і факти
 
 Органи прокуратури Житомирської області продовжують ефективно захищати інтереси держави у судах.
    Зокрема, серед пріоритетів - представницька діяльність у бюджетній, екологічній, земельній сферах, з питань раціонального використання та законного розпорядження надрами, а також державним і комунальним майном.
    У першому півріччі 2019 року прокурорами пред’явлено позовів на суму 247,6 млн грн. Судами задоволено позовів на 184,2 млн грн, з яких відповідачами добровільно відшкодовано за закритими справами 145 млн грн, попереджено вибуття з державної та комунальної власності майна та земель вартістю 2,2 млн грн. Державі та громадам повернуто майже 2 тисячі гектарів земель промисловості та сільськогосподарського призначення.
    Так, цьогоріч за позовом прокуратури області судом скасовано незаконно виданий у позааукціонному порядку спеціальний дозвіл на користування надрами Маславського Першого родовища граніту площею понад 8 га. Ще майже 20 аналогічних позовів перебувають на розгляді судів різних інстанцій.
    Виконуючи конституційні функції, прокурори постійно приділяють увагу вивченню законності судових рішень, які можуть порушувати державні інтереси.
    Для прикладу, за апеляційною скаргою прокуратури припинено незаконну спробу вилучення з користування державного підприємства 7,5 га земель лісогосподарського призначення у рекреаційній зоні на околиці міста Житомира.
    Всього ж за рішеннями судів, в яких прокурор вступив у справи, попереджено вибуття державних коштів та власності на загальну суму 224 млн грн.
    Крім того, з початку року прокурорами забезпечено виконання судових рішень на 82,3 млн грн.
 
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1631