Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2019

У Житомирі водію, який намагався за одну тисячу грн відкупитися у патрульної поліції за керування авто у нетверезому стані, повідомлено про підозру у скоєнні злочину

Житомирською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом надання жителем Житомира неправомірної вигоди працівникам патрульної поліції за не притягнення до передбаченої законом відповідальності.
У середу, 17 липня 2019 року, за погодженням із місцевою прокуратурою, особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК України (надання неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).
У ході досудового розслідування установлено, що підозрюваний  13.07.2019, у Житомирі, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом власного автомобіля, порушив правила дорожнього руху.
А коли працівники патрульної поліції його зупинили за вчинене правопорушення, передбачене ст.130 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного сп'яніння), щоб скласти  адміністративний протокол, запропонував та надав їм неправомірну вигоду на суму 1000 гривень.
 На даний час вирішується питання щодо застосування до підозрюваного запобіжного заходу.
Досудове розслідування проводить місцевий відділ поліції.
Додатково: санкцією ч.1 ст. 369 КК України передбачено покарання у виді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1858