Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2019

Прокуратура Житомирщини: за участь у терористичній організації «депутату-голові комітету» так званої «Народної Ради «ДНР» загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі

    Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено заочне досудове розслідування та затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом участі особи у терористичній організації «ДНР».
    У вівторок, 23 липня 2019 року, обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 КК України скеровано до Корольовського районного суду міста Житомира для розгляду по суті.
    У ході досудового розслідування установлено, що громадянин України, уродженець міста Донецька, з листопада 2014 року – дотепер є активним учасником структурного підрозділу терористичної організації «ДНР» і перебуває  на посаді так званого «депутата» та «голови Комітету Народної ради Донецької Народної Республіки з зовнішньої політики і міжнародних зв’язків, інформаційної політики та інформаційних технологій».
    Обвинувачений протягом тривалого часу займається публічною протиправною діяльністю, використовуючи місцеві ЗМІ, проводить інформаційну роботу, направлену на виправдання та поширення ідеології «ДНР». Крім цього, бере участь у розробці та прийнятті псевдозаконів «ДНР», а також від імені зазначеної терористичної організації здійснює прийом громадян.
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводили слідчі Управління Служби безпеки України в області.
    Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура Житомирської області.
    Відповідно до санкції зазначеної статті, за скоєний злочин передбачено покарання у виді позбавленні волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2068