Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2019

У Житомирі викрито начальника відділу Управління Держпраці в області після отримання 1000 доларів США – першої половини - неправомірної вигоди від підприємця

    Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання та отримання керівником відділу Управління Держпраці в Житомирській області неправомірної вигоди від приватного підприємця за погодження документації щодо розвитку гірничих робіт.
  У понеділок, 29 липня 2019 року, у ході слідчих (розшукових) дій, проведених під процесуальним керівництвом прокуратури області, співробітниками відділу боротьби із корупцією та злочинністю УСБУ в області та слідчого управління ГУНП в області задокументовано факт отримання начальником відділу Управління Держпраці в Житомирській області неправомірної вигоди на суму 1 000 доларів США від місцевого приватного підприємця.
Установлено, що взагалі чиновник вимагав від суб’єкта господарювання за позитивне вирішення питання щодо погодження щорічного плану розвитку гірничих робіт неправомірну вигоду на суму 2000 доларів США.
Викрили посадовця у Житомирі вдень, близько 14.00 год, на робочому місці, у приміщенні державної установи, безпосередньо після отримання першої частини неправомірної вигоди.
Наразі начальника відділу гірничого нагляду відділу Управління Держпраці в області затримано у порядку ст. 208 КПК України.
Тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 КК України, обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від посади.
Додатково: діяння, передбачене зазначеною статтею, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2256