Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2019

На Житомирщині злочинній групі наркоділків загрожує позбавлення волі від 9 до 12 років (ФОТО)

     Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту наркотичного засобу – метадону та сильнодіючого лікарського засобу - димедролу, вчиненого організованою злочинною групою із залученням інших осіб.
    Наразі обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи та двох інших осіб за ч. 1 ст. 263,   ч.ч. 2, 3 ст. 307,  ч.ч. 1, 2 ст. 309, ч.3 ст. 321 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.
    Установлено, що організована 39-річним раніше судимим житомирянином злочинна група, до складу якої входили раніше судима жінка та не працюючий житомирянин, протягом липня 2018-січня 2019 років скоїла низку кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів.
    Організатор групи неодноразово купував у Києві та Львові наркотичний засіб – метадон, транспортував його до Житомира, де спільно з іншими членами злочинної групи систематично збував наркозалежним місцевим жителям.
    Правоохоронцями задокументовано пять фактів незаконного збуту метадону. Також, у помешканнях обвинувачених виявлено та вилучено майже 38 кг сильнодіючого лікарського засобу – димедролу, 20 грамів метадону, знаряддя для його виготовлення та фасування, вогнепальну зброю та бойові припаси.
     Незаконну діяльність наркоділків викрито та припинено під процесуальним керівництвом прокуратури області працівниками поліції за оперативного супроводу УСБ України в області.
    Справу розглядатиме Корольовський районний суд м. Житомира. Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура області. 
    Додатково: санкцією суворішої, ч. 3 ст. 307 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1370