Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2019

Житомирщина: вандалам, які вчинили наругу над 16-ма пам’ятниками, серед яких – бійцям АТО, загрожує позбавлення волі від чотирьох до семи років

Під процесуальним керівництвом Новоград-Волинської місцевої прокуратури розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом наруги над 16-ма пам’ятниками, у тому числі спорудженими в пам’ять тих, хто загинув під час боїв у ході Операції об’єднаних сил.  
Установлено, що в  ніч із 31 липня на 1 серпня 2019 року на центральному кладовищі по вул. Чехова, у місті Новоград-Волинському, невідомими особами умисно, із хуліганських мотивів, зруйновано 16 могил, зокрема, розбито надгробні пам’ятники, серед яких – щонайменше три пам’ятники, встановлені на могилах бійців Операції об’єднаних сил.
Наразі проводяться усі необхідні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення осіб, причетних до скоєного злочину.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 297 КК України проводить слідчий відділ Новоград-Волинського ВП ГУНП в області.
Відповідно до ч. 3 ст. 297 КК України, за скоєний злочин передбачено покарання у виді обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років.
Про будь-яку наявну інформацію щодо осіб, причетних до скоєння злочину, просимо повідомити до Новоград-Волинської місцевої прокуратури або Новоград-Волинського ВП ГУНП в області.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1912