Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2019

Житель Малина, щоб виплатити кредитні борги та поїхати на заробітки за кордон, крав чуже майно та продавав через Інтернет

Під процесуальним керівництвом Коростишівської місцевої прокуратури проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зухвалого вчинення жителем м. Малин серії крадіжок, поєднаних з проникненням у житло та господарські приміщення.
  Установлено, що 25-річний місцевий житель, не працюючий, з метою погашення заборгованості за кредити та накопичення коштів для поїздки в іншу державу на заробітки, вирішив зайнятися крадіжками чужого майна та його продажем.
 Реалізуючи свій злочинний задум, хлопець протягом липня 2019 року скоїв низку крадіжок, не гребуючи ніяким чужим майном. В «асортименті» були велосипеди, господарські інструменти і навіть косметичні засоби. Викрадені речі продавав через Інтернет, відправляючи через поштові відділення.
Та, як виявилося, саме Інтернет зробив крадія популярним: останній його  злочин – викрадення двох велосипедів з приватного будинку - зафіксовано відеокамерою, запис якої господарка будинку виклала у соцмережу.
Тому, коли зловмисник прийшов до відділення «Нової пошти», щоб  зухвало переправити щойно вкрадені велосипеди, працівники пізнали «героя», а правоохоронці оперативно затримали на місці злочину.
Наразі особі повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 185 КК України та застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні (об’єднано вісім фактів крадіжок) здійснює Малинське ВП Коростишівського ВП ГУНП в області.
Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі від трьох до шести років.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2414