Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2019

У Житомирі чотирьом особам, підозрюваним у незаконному придбанні та збуті наркотичного засобу – макової соломки обрано запобіжні заходи, у тому числі двом - тримання під вартою (ФОТО)

    Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного  придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та незаконного збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб.
    У пятницю, 2 серпня 2019 року, чотирьом особам – двом чоловікам та двом жінкам повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 307 КК України.
    Сьогодні, 3 серпня 2019 року, за погодженням із прокуратурою області, до суду подано клопотання про застосування до чотирьох підозрюваних запобіжних заходів у виді тримання під вартою.
    Ухвалами Корольовського районного суду міста Житомира до двох осіб – жительки міста Новоград-Волинського та її співмешканця, основних постачальників наркосировини, застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою. До інших фігурантів – розповсюджувачки макової соломки та перевізника, відповідно, домашній арешт у нічну пору доби та особисте зобов’язання.
    Установлено, що група осіб, 44-63 років, жителі міста Житомира та області, налагодили мережу незаконної купівлі та збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, у тому числі – макової соломки.
    Викрили торговців наркосировини, відразу після збуту декілька сотень стаканів макової соломки, працівники Управління протидії наркозлочинності та слідчого управління ГУНП в області, під процесуальним керівництвом прокуратури області.
   Під час санкціонованих обшуків органами правопорядку було вилучено наркотичні засоби, готівкові кошти на суму майже 100 тис грн, здобуті від незаконної діяльності, банківські картки, 2 транспортні засоби та майже десяток мобільних телефонів.
    Наразі у справі триває досудове розслідування, яке проводить СУ ГУНП в області, здійснюються необхідні слідчі дії з метою встановлення причетності підозрюваних до інших фактів протиправної діяльності.
    Дії, кваліфіковані за ч. 2 ст. 307 КК України, караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
 
 
     

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1600