Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2019

На Житомирщині судитимуть працівника суду, який за 3 тис грн неправомірної вигоди розголосив відомості, що становлять державну таємницю

    Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування та затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди працівником одного з судів області за розголошення відомостей, що становлять державну таємницю.
    Наразі обвинувальний акт стосовно працівника суду за ч. 1 ст. 328,  ч. 1 ст. 368 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.
    Установлено, що працівник суду, з метою одержання неправомірної вигоди, повідомив службовій особі державної установи, що має стосовно нього відомості з грифом «Таємно», якими поділиться за відповідну «винагороду».
    Свої «труди» за розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, а саме, інформацію про надання дозволу правоохоронним органам на проведення стосовно чиновника негласних оперативно-розшукових заходів, працівник суду оцінив на суму 3 тис грн.
    Після передачі вказаних відомостей та одержання неправомірної вигоди у розмірі 3 тис грн зловмисник був затриманий співробітниками Управління Служби безпеки України в області, яким також проводилося досудове розслідування у кримінальному провадженні.
    Публічне обвинувачення у суді здійснюватиме прокуратура Житомирської області. 
    Додатково: санкцією суворішої, ч. 1 ст. 328 КК України, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1077