Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

Прокуратурою Житомирщини з початку року забезпечено участь у розгляді судами 264-х протоколів про адміністративні правопорушення

Органи прокуратури Житомирської області, як один із спеціально уповноважених суб’єктів у сфері запобігання корупції, активно використовують повноваження, надані Законом України «Про запобігання корупції» та іншим законодавством України з цих питань.
Так, з метою подолання цього негативного явища, прокуратурою спільно з органами правопорядку, вживаються заходи, спрямовані на посилення протидії корупційним проявам у регіоні та утвердженню принципу невідворотності відповідальності за корупційні порушення.
Результативною є спільна діяльність щодо викриття фактів адміністративно-караної корупції: з початку цього року до суду скеровано 284 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.
Прокурорами забезпечено участь під час розгляду судами усіх справ цієї категорії.
Зокрема, органами прокуратури області цьогоріч забезпечено участь у розгляді судами 264 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. За наслідками їх розгляду до адміністративної відповідальності притягнуто 94 посадовця. Сума накладених на правопорушників штрафів склала понад 85 тис грн.
Окрім цього, органами прокуратури Житомирщини активно використовується передбачене ч. 3  ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» право на ініціювання проведення службових розслідувань. З початку року прокурорами до органів державної влади та місцевого самоврядування, а також юридичним особам публічного права внесено 68 подань з вимогою встановлення причин та умов, що призвели до вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією.
Робота органів прокуратури області з протидії корупційним проявам, відповідно до визначених чинним законодавством повноважень, триває.
Віталій Ольховий,
начальник відділу організації діяльності
 у сфері запобігання та протидії корупції
 прокуратури Житомирської області

Автор: .
кількість переглядів: 1426