Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2019

На Житомирщині за втручання прокуратури селищну раду зобов’язано оформити право власності на будівлі трьох загальноосвітніх шкіл загальною вартістю понад 3 млн грн

    Позов Бердичівської місцевої прокуратури щодо визнання протиправною бездіяльність Любарської селищної ради та зобов’язання її  вжити заходів для оформлення права власності на будівлі трьох загальноосвітніх шкіл загальною площею понад 4,2 тис м кв Житомирським окружним адміністративним судом задоволено у повному обсязі.
     Установлено, що Любарська селищна рада, яка є суб’єктом, що здійснює управління загальноосвітніми школами та відповідає за їх матеріально-технічне забезпечення, тривалий час не вживала необхідних заходів для оформлення права власності на будівлі Бичівської, Глезненської та Привітівської навчальних закладів балансовою вартістю понад 3 млн грн, допускаючи протиправну бездіяльність.
    Відповідно до п.2 ч.1 ст.3 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», загальними засадами державної реєстрації прав є обов’язковість державної реєстрації прав у Державному реєстрі прав.
    Речові права на нерухоме майно та їх обтяження, що підлягають державній реєстрації відповідно до цього Закону, виникають з моменту такої реєстрації.
    Відтак, за втручання прокуратури, будівлі трьох загальноосвітніх шкіл будуть належним чином зареєстровані у Державному реєстрі прав, що унеможливить будь-яке зловживання із нерухомістю комунальної власності.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1715