Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2019

Житомирщина: повідомлено про підозру у вимаганні 30 тис доларів США новообраному члену Громадської ради при облдержадміністрації, голові декількох громадських організацій

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання громадським активістом коштів у директора державного лісогосподарського підприємства.
У середу, 14 серпня 2019 року, особі повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання, що завдало значної шкоди потерпілому).
Підозрюваного затримали у порядку ст. 208 КПК України правоохоронні органи у вівторок, 13 серпня 2019 року, близько 11.30 год, у ресторані, в центрі Житомира, після одержання ним 5,5 тис доларів США.
У ході здійснення негласних слідчих (розшукових) дій установлено, що житель Житомира, керівник декількох громадських організацій, новообраний член Громадської ради при облдержадміністрації, знаний своїми виступами на сесіях обласної ради, вимагав у директора державного лісогосподарського підприємства 30 тисяч доларів США.
За словами заявника, у разі несплати названої суми, та у подальшому невиплати йому щомісячно по 5 тис доларів США, так званий громадський активіст погрожував розповсюдити в інтернет-мережі нібито наявний компромат, який призведе до звільнення директора з посади.
Також заявник повідомив, що днем раніше вже перерахував 12 тис грн на банківську картку, номер рахунку якої підозрюваний надіслав смс-повідомленням  на його мобільний телефон.
Протизаконні дії громадського активіста викрито під процесуальним керівництвом прокуратури області СУ ГУНП в області та Управлінням Служби безпеки України в області.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить СУ ГУНП в області.
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Додатково: вимагання, що завдало значної шкоди, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2182