Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2019

На Житомирщині п’ятьом особам повідомлено про підозру у незаконному видобуванні бурштину

Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене групою осіб.
Наразі, 12-13 серпня 2019 року, за погодженням із процесуальним керівником, пятьом особам повідомлено про підозру у скоєнні злочину за    ч.ч. 2, 3 ст. 240 Кримінального кодексу України.
У ході досудового розслідування установлено, що група з п’яти чоловік, віком від 21 до 60 років, жителі Олевського району та міста Житомира, впродовж тривалого періоду часу займалися протиправною діяльністю з видобутку бурштину на території місцевого лісництва.
Організатор незаконного видобутку бурштину, житель Олевська, забезпечував нелегальних старателів відповідною технікою – мотопомпами, транспортом, а також іншим знаряддям для добування корисної копалини загальнодержавного значення.
Викрили та припинили протизаконну діяльність підозрюваних співробітники Управління Служби безпеки України в області у травні цього року, у ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій з виявлення нелегального цеху з виробництва та обробітку незаконно видобутого бурштину.
Як повідомлялося раніше, незаконне виробництво з нелегально видобутого бурштину організував житель іноземної держави на Київщині. Під час проведення санкціонованого обшуку у цеху було виявлено та вилучено майже 2 тонни бурштину-сирцю, 5 верстатів для обробки коштовного каменю тощо.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить УСБУ в області.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2227