Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2019

На Житомирщині громадський активіст, якого підозрюють у вимаганні 30 тис доларів США, перебуватиме під вартою

У четвер, 15 серпня 2019 року, за погодженням із прокуратурою Житомирської області, до суду подано клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою громадському активісту, підозрюваному у вимаганні 30 тис доларів США.
Наразі клопотання розглянуто, ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира до особи застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою терміном 60 діб, з правом внесення грошової застави в розмірі 200 700 грн.
Як повідомлялося раніше, житель Житомира, новообраний член Громадської ради при облдержадміністрації, керівник декількох громадських організацій, підозрюється у вимаганні 30 тисяч доларів США у директора державного лісового господарства. У разі несплати, «активіст» погрожував розповсюдити в інтернет-мережі нібито наявний на директора компромат, через що той позбудеться посади.
Викрили вимагача та затримали під час одержання ним 5,5 тис доларів США - частини коштів - СУ ГУНП в області та УСБУ в області.
Досудове розслідування за ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання, що завдало значної шкоди потерпілому) проводить СУ ГУНП в області.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2144