Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2019

На Житомирщині судитимуть двох податківців, які за «винагороду» 7 тис грн зменшили підприємцю штрафні санкції, а також особу за надання цієї суми

Під процесуальним керівництвом прокуратурою Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно керівника підрозділу фіскальної служби, яка внесла до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, слідчого податкової міліції, який одержав неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, та особи, яка надала таку неправомірну вигоду.
Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за 1 ст. 366,  ч.ч. 1, 2 ст. 369-2 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.
Установлено, що у жовтні минулого року, під час перевірки працівниками фіскальної служби області одного із кафе у місті Коростені щодо торгівлі підакцизними товарами виявлено факти незаконного продажу та зберігання приватним підприємцем алкогольних напоїв без дозвільних документів. Відповідно, підприємець мав би сплатити штрафні санкції.
Однак приятелька підприємця, з метою зменшення штрафних санкцій, вирішила «владнати справу» із знайомим слідчим податкової міліції, який оцінив свої послуги на суму 7000 грн.
Тому, як тільки на рахунок його банківської картки була перерахована обумовлена сума неправомірної вигоди, взявся «вирішувати питання» із завідувачкою сектором фіскальної служби.  
Чиновниця, у свою чергу, склала та підписала акт перевірки про виявлені порушення, внісши до офіційного документу завідомо неправдиві відомості, що стало підставою суттєвого зменшення суми штрафних санкцій.
Наразі усі фігуранти справи за свої протизаконні дії постануть перед судом, який визначить покарання кожному відповідно до вчиненого злочину.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводив слідчий відділ УСБУ в області.
Справу розглядатиме Богунський районний суд міста Житомира. Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура Житомирської області.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1866