Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2019

На Житомирщині колишній дільничний офіцер сектору превенції сплатить штраф за необізнаність із антикорупційним законодавством

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою у суді підтримано обставини, викладені у протоколі про вчинення адміністративного правопорушення за ч.1 ст.172-6 КУпАП колишнім дільничним офіцером сектору превенції місцевого відділу поліції.
За результатами розгляду справи, постановою Новоград-Волинського міськрайонного суду особу визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.
Йдеться про те, що дільничний офіцер сектору превенції Новоград-Волинського відділу поліції, звільнившись з посади, порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції».
Зокрема, як особа, уповноважена на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, мав би подати декларацію про майнові статки у день звільнення, 25.06.2018. Однак подав таку декларацію через півроку, лише 12.01.2019.
Піврічне запізнення офіцер пояснив тим, що йому не було відомо про необхідність подання декларації у день звільнення. Однак суд не визнав це поважною причиною, застосувавши до порушника адміністративне стягнення.   

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1855