Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2019

У Житомирі взяли під варту наркоділка, який перекидав ув’язненим через паркан наркотичну сировину – метадон та канабіс, за що отримував гроші на банківський рахунок

У п’ятницю, 6 вересня 2019 року, за погодженням із прокуратурою Житомирської області, до суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою підозрюваному у постачанні до в’язниці наркотичної сировини.
Ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира особі обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення грошової застави на суму 80 тис грн.
Місцевий житель, 1989 року народження, раніше судимий, підозрюється у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконному придбанні, зберіганні, та перевезенні з метою збуту, збуті особливо небезпечних наркотичних засобів у місця позбавлення волі, вчиненими повторно).
Досудовим розслідуванням установлено, що підозрюваний, який раніше відбував покарання у виправній колонії, отримував по мобільному телефону від невстановлених осіб замовлення на наркотичні засоби, а після того, як на його банківський рахунок надходила відповідна сума коштів, перекидав через паркан установи метадон  та канабіс.
Правоохоронними органами задокументовано декілька фактів постачання наркотичної сировини до виправної колонії. Здійсненню чергової «наркооперації» 5.09.2019, буквально біля паркану виправної колонії, завадили співробітники Управління  протидії наркозлочинності спільно зі слідчими ГУНП в області та військовослужбовцями Північного РУ Держприкордонслужби. У салоні автомобіля (за кермом був батько), зловмисник привіз чотири полімерних пакунки із наркотичними засобами – канабісом та метадоном, приготовлені для переправлення  ув’язненим.
Досудове розслідування проводить ГУНП в області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1863