Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2019

Сьогодні вночі затримали одного із групи, що скоїла озброєний напад на інкасаторів у Житомирі

У вівторок, 10 вересня 2019 року, під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області, слідчі слідчого управління ГУНП в області та співробітники Управління карного розшуку затримали одного із причетних до скоєння збройного нападу на інкасаторів та поранення поліцейського водія.
Затриманий у порядку ст. 208 КПК України – громадянин іншої держави, 1984 року народження.
Виявили особу київські патрульні поліції, які, зупинивши біля станції метро «Шулявська» для перевірки документів автомобіль «Toyota», встановили, що номерні знаки автомобіля належать іншому автомобілю, а також не співпадає фотографія водія із документами на автомобіль.
Як було встановлено раніше, зазначений автомобіль «Toyota» із відповідними номерними знаками – один з тих автомобілів, на якому з місця скоєння нападу рухалися нападники на інкасаторів. Крім цього, із вказаного затриманим місця вилучено вогнепальну зброю, боєприпаси, гранату, бронежилети.
Нагадаємо, 9 вересня 2019 року у Житомирі, близько десятої години ранку, на одній із центральній вулиць, поблизу магазину, троє чоловіків, одягнені у чорні футболки з написом «СБУ», скоїли збройний напад на автомобіль поліції охорони. Грошові кошти інкасатори встигли заблокувати у спецавтомобілі. Однак, нападники застосували зброю та поранили поліцейського водія.
В області було введено оперативний план «Сирена».
За даним фактом СУ ГУНП в області розпочало кримінальні провадження за ч. 4 ст. 187, ч.3 ст. 262, ч.1 ст. 263 та ст. 348 КК України, які обєднані в одне.
Наразі, під процесуальним керівництвом прокуратури області, триває досудове розслідування, вживаються необхідні оперативні (слідчі) заходи для встановлення та затримання інших осіб, причетних до збройного нападу.
Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину та застосування запобіжного заходу.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2409