Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2019

У прокуратурі Житомирщини відбувся семінар для молодих спеціалістів

Прокуратурою Житомирської області приділяється постійна увага фаховому  навчанню молодих спеціалістів.
 Зокрема, у четвер, 12 вересня 2019 року, відділом роботи з кадрами прокуратури області був організований та проведений семінар для прокурорів місцевих прокуратур, які нещодавно призначені на посади після річної спеціальної підготовки у Національній академії прокуратури України.
На семінарі обговорено проблемні питання роботи прокурора на основних напрямах прокурорської діяльності.
Відкриваючи роботу семінару, начальник відділу роботи з кадрами Олександр Башинський зосередив увагу на прийнятті Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури», який вже пройшов у Верховній Раді  України перше читання.
Разом з тим керівник підрозділу прокуратури області наголосив на надзвичайній важливості неухильного додержання новопризначеними прокурорами вимог чинного законодавства, Присяги прокурора, Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів.
 «Варто завжди памятати, що це обов’язкова передумова ефективної роботи, зрештою, такі критерії є головними у професійному становленні і зростанні», - підкреслив Олександр Башинський.
На семінарі також виступили керівники структурних підрозділів прокуратури області, які зупинилися на ключових аспектах роботи з пріоритетних напрямів діяльності відомства.
Серед них, зокрема, обговорено окремі питання реалізації повноважень прокурора на стадії досудового розслідування, основні аспекти представницької діяльності органів прокуратури щодо захисту інтересів держави у суді, питання організації роботи ювенальних прокурорів, законність, обґрунтованість і вмотивованість судового рішення у кримінальному провадженні, а також організація діяльності місцевих прокуратур з розгляду звернень громадян та запитів на інформацію.
Учасники семінару почерпнули чимало важливої інформації та отримали відповіді на питання, які виникали у ході обговорення пріоритетних тем.       

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1289