Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2019

В Андрушівському районі семеро депутатів - міської та сільських рад - порушили антикорупційне законодавство

Бердичівською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді семи справ про адміністративні правопорушення, повязані з корупцією.
За результатами розгляду постановами Андрушівського районного суду усіх осіб визнано винними у вчиненні адміністративних правопорушень за    ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування ) та застосовано покарання у виді штрафу на суму 850 грн.
Установлено, що шість депутатів сільських рад Андрушівського району та один депутат Андрушівської міської ради несвоєчасно, без поважних причин, подали за минулий рік декларації про майнові статки, чим порушили  вимоги ч.1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції».
 Зокрема, подали не у передбачений чинним законодавством термін – до 01.04.2019, а протягом наступних місяців, у квітні, червні, липні.
Такі дії депутати пояснили різними причинами: хто незнанням компютерної техніки, хто організаційними труднощами одержати ключ від персонального кабінету тощо.
Однак, суд не визнав такі причини поважними, натомість усіх сімох притягнув до адміністративної відповідальності.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2309