Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2019

На Житомирщині двоє раніше судимих чоловіків за розбійний напад засуджені до 9 років та 8 років 6 місяців позбавлення волі

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснено публічне обвинувачення у суді та доведено вину двох зловмисників у скоєнні розбійного нападу на пенсіонерку із села Немильні Новоград-Волинського району.
За результатами розгляду справи Новоград-Волинським міськрайонним судом обох нападників визнано винними у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України та призначено співмірне скоєному покарання.
Зокрема, одного  обвинуваченого засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, його поплічника – до позбавлення волі строком на 8 років  6 місяців.
Установлено, що у квітні 2015 року, двоє раніше судимих чоловіків, 1986 та 1988 років народження, вночі розбили віконну шибку, відкрили вхідні двері будинку 75-річної пенсіонерки, та, застосувавши насильство, що супроводжувалося побиттям жінки, прикладанням ножа до шиї, скоїли напад на неї та заволоділи майном і грошовими коштами на загальну суму понад 11тис грн. 
Правоохоронці затримали нападників по гарячих слідах та кваліфікували дії як розбійний напад.
Попри те, що зловмисники намагалися у суді заперечити свою причетність до скоєного злочину, стороною обвинувачення було зібрано беззаперечні докази та повністю доведено їхню вину.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1788