Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2019

На Житомирщині засуджено до 8 років із конфіскацією майна 24-річного зловмисника, який разом із спільником заволодів чужим автомобілем та обікрав водія

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснено публічне обвинувачення у справі за фактом незаконного заволодіння автомобілем та викрадення чужого майна, скоєних за попередньою змовою двома особами.
Вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду 24-річного жителя Хмельниччини визнано винним у  скоєнні злочинів за ч. 3 ст. 289, ч. 2 ст. 186 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, а також відкрите викрадення чужого майна, вчинені за попередньою змовою групою осіб, поєднані з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого) та засуджено до 8 років  позбавлення волі з конфіскацією всього майна.
Стосовно другої особи, спільника засудженого, наразі тривають заходи щодо встановлення його місцезнаходження, з метою притягнення до  кримінальної відповідальності та призначення невідворотного покарання за скоєні злочини.
Ця кримінальна історія, у якій потерпілий - житель міста Шепетівки Хмельницької області, трапилася у квітні 2017 року поблизу міста Новоград-Волинського.
Чоловік звернувся до місцевих правоохоронних органів та повідомив, що під час перевезення на власному автомобілі двох невідомих осіб у нічний час, так звані «пасажири» напали на нього та обікрали. Зокрема, під  час руху у місті Баранівці, застосувавши фізичне насильство, зв’язали його, а за кермо сіли самі. Коли ж при в’їзді у Новоград-Волинський автомобіль поламався, залишили його на узбіччі, а водія обікрали, забравши мобільний телефон та 800 грн.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановити зловмисників та одного з них, раніше судимого 24-річного жителя Хмельниччини, відразу затримали, його спільника - оголосили в розшук.
За принципової позиції прокуратури вину зазначеної особи у скоєнні злочину повністю доведено у суді.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1374