Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2019

Житомирщина: відсторонено від посад трьох митників, підозрюваних у заподіянні державному бюджету збитків на суму майже 900 тис грн

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб працівниками одного із митних постів Житомирської митниці ДФС, унаслідок чого державному бюджету заподіяно збитків у значних розмірах.
У четвер, 26 вересня 2019 року, клопотання, погоджене з прокуратурою Житомирської області щодо відсторонення від займаних посад трьох посадових осіб митниці розглянуто Хмельницьким міськрайонним судом.
 Ухвалою суду усіх трьох працівників митного посту відсторонено від займаних посад на період проведення досудового розслідування.
Керівника структурного підрозділу митниці та двох працівників цього відділу підозрюють у тому, що вони, зловживаючи службовим становищем,  недостовірно класифікували нафтопродукти, відображаючи в офіційних документах занижені митні ставки.
Унаслідок незаконних дій зловмисниками завдано державному бюджету збитків на суму майже 900 тис грн.
Як повідомлялося раніше, викрито протиправну діяльність службових осіб митниці завдяки спільним професійним діям прокуратури Житомирської області, слідчих ДБР та ВБКОЗ УСБУ в Житомирській області. Також 17.09.2019 усім трьом особам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за ч.1, ч.2 ст. 364 КК України.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Територіальне управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницькому.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1993