Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2019

Принципову позицію прокуратури Житомирщини врахував апеляційний суд та залишив у силі заочне засудження до 12 років позбавлення волі учасника незаконних збройних формувань терористичної організації ДНР

Прокуратура Житомирської області навела обґрунтовані і незаперечні докази у тому, що визначене судом першої інстанції покарання - 12 років позбавлення волі учаснику незаконних збройних формувань терористичної організації ДНР є співмірним скоєним ним злочинам.
У четвер, 26 вересня 2019 року, рішенням Житомирського апеляційного суду відмовлено у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту.
Натомість залишено у силі вирок Корольовського районного суду міста Житомира від 28.02.2019, яким бойовика терористичної організації  ДНР визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 2583, ч. 2 ст. 260 КК України (участь у терористичній організації та у діяльності не передбачених законом збройних формувань).
Відповідно до вироку, за скоєні злочини особу засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Як повідомлялося раніше, уродженець Донеччини протягом 2014-2016 років  добровільно брав участь у незаконних збройних формуваннях ДНР на тимчасово окупованій території.
Судовим слідством установлено, що особа, діючи у складі протизаконних груп, таких як «1-ша окрема слов’янська мотострілкова бригада», «Окрема бригада спеціального призначення «Восток», «3-тя рота окремого батальйону спеціального призначення «Патріот», чинив збройний опір правоохоронцям і військовослужбовцям Збройних Сил України.
Оскільки після скоєння злочинів поплічник ДНР переховувався на окупованій території України та за її межами, щодо нього проводилося спеціальне досудове розслідування та судовий розгляд (за відсутності обвинуваченого).

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2157