Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2019

На Житомирщині викрито мережу незаконного збуту алкоголю з підробленими акцизними марками та вилучено 1,4 тонни алкогольної продукції, понад 26 тисяч пляшок алкогольних напоїв з підробленими акцизними марками

Чергову партію алкогольної продукції сумнівної якості, призначеної для  розповсюдження споживачам, правоохоронці вилучили із виробничих об’єктів, торгівельних закладів, ринку, приватних домоволодінь, автогаражів.
У четвер, 26 вересня 2019 року, під процесуальним керівництвом Бердичівської місцевої прокуратури слідчими Бердичівського ВП спільно зі співробітниками УСБУ в області, проведено санкціоновані обшуки у Житомирі, Коростені, Бердичеві, Андрушівському та Бердичівському районах.
Під час обшуків, які проводилися у межах кримінального провадження за ч.1 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), виявлено значну кількість призначеного для продажу алкоголю та сировини.
Зокрема, вилучено  понад 26 тисяч пляшок готових алкогольних виробів різного об’єму з підробленими акцизними марками, 1400 літрів речовини, схожої на спирт, пластикові діжки, каністри, порожні пластикові пляшки, товарно-транспортні накладні, чорнові записи.
У ході досудового розслідування встановлено, що жителями області організовано незаконну мережу із виготовлення та постачання алкогольної продукції до торгівельних мереж із використанням підроблених марок акцизного збору.
Досудове розслідування проводить Бердичівський ВП, процесуальне керівництво здійснює Бердичівська місцева прокуратура.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2177