Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2019

На Житомирщині лише після втручання прокуратури на капітальний ремонт дороги встановили 3-річний гарантійний термін якості виконаних робіт

Прокуратура Житомирської області продовжує вживати заходи представницького характеру щодо додержання вимог законодавства під час укладання та виконання договорів підряду в капітальному будівництві.
Так, під час здійснення Новоград-Волинською місцевою прокуратурою моніторингу щодо відповідності договору про капітальний ремонт дороги за бюджетні кошти, укладеного у червні 2018 року Баранівською міською радою із державною автодорожньою компанією, встановлено порушення.
Зокрема, усупереч встановленим вимогам, договір будівельного підряду не містить однієї з істотних умов, а саме - гарантійних строків якості наданих послуг, які мають складати не менше 3-х років.
Проведення капітального ремонту без встановлення гарантійного терміну не створює у підрядника зацікавленості в його належній якості та тривалій експлуатації дорожнього покриття, що призводить до його швидкого руйнування та зумовленої цим систематичної потреби у додаткових бюджетних асигнуваннях, спрямованих на забезпечення повторного ремонту.
3 метою захисту інтересів держави, у липні 2019 року Новоград-Волинською місцевою прокуратурою подано до суду позов про внесення змін до договору шляхом встановлення 3-річного гарантійного терміну виконаних робіт.  
Лише після прийняття господарським судом Житомирської області справи до провадження, Баранівською міською радою та підрядником внесено зміни до договору та встановлено відповідний гарантійний термін якості виконаних робіт.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2296