Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2019

У Житомирі судитимуть екс-директора теплопостачального підприємства-банкрута за привласнення понад 400 тис грн

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування за фактами розтрати чужого майна у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також вчиненої повторно, та підроблення офіційних документів директором орендного підприємства, що у Житомирі.
Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.ч. 3, 4, ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України затверджено та скеровано до суду.
Колишнього директора орендного теплопостачального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» обвинувачують у тому, що він неодноразово, за підробленими офіційними документами, переводив грошові кошти на рахунок приватного підприємства нібито за консультаційно-юридичні послуги, які фактично не надавалися.
Аналогічні протиправні перерахунки за ненадані орендному підприємству послуги, також за підробленими документами, «фінансовий» ділок здійснював й іншому товариству з обмеженою відповідальністю.
Унаслідок злочинної діяльності протягом двох років (із січня 2012 по березень 2013, а також у 2014 роках) посадовцем переведено на рахунки приватних товариств 404 500 грн, які у подальшому привласнено.
До того ж, фінансові операції здійснювалися без погодження з арбітражним керуючим орендного підприємства, яке з листопада 2010 року ухвалою суду визнано банкрутом.
Досудове розслідування проводило СУ ГУНП в області.
Справу розглядатиме Корольовський районний суд міста Житомира. Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура Житомирської області.
Додатково: санкція суворішої, статті 191, ч. 4 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1781