Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2019

У Житомирі судитимуть посадовця міськради за одержання неправомірної вигоди на суму 2800 доларів США та посередника, який передавав йому гроші

Прокуратурою Житомирської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадовця Житомирської міськради та місцевого жителя.
Так, заступника директора Департаменту Житомирської міськради  обвинувачують у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358, ч.4 ст. 358 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, а також пособництво у підробленні офіційних документів, з метою їх використання особисто, за попередньою змовою групою осіб, та використання таких документів).
Ще одного фігуранта кримінального провадження  обвинувачують у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 358 КК України (посередництво в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, а також у підробленні офіційних документів з метою їх використання іншою особою, за попередньою змовою групою осіб).
Органом досудового розслідування установлено, що посадовець міськради через посередника одержав від юридичної особи неправомірну вигоду на загальну суму 2800 доларів США. Роль посередника в одержанні неправомірної вигоди виконував непрацюючий 27-річний житомирянин.
Такі «платні послуги» заступник директора Департаменту міськради встановив представнику юридичної особи за державну реєстрацію права власності на 27 обєктів нерухомості, до яких входили господарські приміщення розпайованого майна - ферми, склади, інші будівлі.
 До того ж, на 17 майнових обєктів право власності було зареєстроване за підробленими документами із фальшивими печатками, які надав спільник-посередник.
Оперативними працівниками задокументовано три факти одержання неправомірної вигоди: двічі - по 500, та ще один - 1800 доларів США.
У квітні 2019 року, під час одержання третьої частини зловмисників було викрито завдяки спільним діям прокуратури області, співробітників УСБУ в області та слідчих ГУНП в області.
Досудове розслідування проводили органи поліції.
Справу розглядатиме Богунський районний суд міста Житомира. Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура області.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1973