Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2019

На Житомирщині на лісопильнях під час обшуків виявили близько 40 м3 колод дубу та сосни, а також готових виробів з деревини із сумнівною документацією (ФОТО)

   
У вівторок, 8 жовтня 2019 року, Коростенською місцевою прокуратурою спільно із Олевським відділенням поліції та ГУ НП в Житомирській області проведено низку санкціонованих обшуків та викрито незаконну діяльність лісопилень, які здійснює переробку лісопродукції породи сосна та дуб, здобутих незаконним шляхом.
 
    Обшуки проведено у межах досудового розслідування кримінальних проваджень за фактами придбання, отримання, зберігання та збуту лісоматеріалів, одержаних злочинним шляхом, за ст. 198 КК України.
 
    Установлено, що на території Олевського району два приватні підприємці здійснюють незаконне придбання, перевезення та переробку лісопродукції породи сосна та дуб, прикриваючись підробленими документами від двох державних лісогосподарських підприємств району.
 
    Під час проведення 8 обшуків на лісопильнях та підрозділах державних лісогосподарських підприємств виявлено та вилучено майже 40 м3 необроблених лісоматеріалів невідомого походження та виробів з деревини, документи фінансово-господарської діяльності, чорнову документацію, а також записи, які підтверджують злочинну діяльність фізичних осіб-підприємців.
 
    Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучені деревину та документи.
 
    Досудове розслідування у кримінальних провадженнях проводить Олевське ВП Коростенського ВП ГУНП в області, Коростенська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
 
 
    Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді  арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2437