Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2019

У прокуратурі Житомирщини вшанували пам’ять захисника України, слідчого прокуратури Ігоря Шолодька відкриттям меморіальної дошки

   
  
  У четвер, 10 жовтня 2019 року, напередодні Дня захисника України, у прокуратурі Житомирської області відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки, встановленої на честь Ігоря Васильовича Шолодька,  слідчого прокуратури, розвідника-снайпера 74-го окремого розвідувального батальйону, який загинув під час штурму Донецького аеропорту.
 
    Участь у відкритті взяли батьки Василь Андрійович та Ірина Михайлівна, донька, дружина, рідні, друзі, керівництво прокуратури області та працівники відомства. 
 
    Відкриваючи захід, заступник прокурора області Роксолана Гребенюк зауважила, що символічним є те, що вшанування пам’яті Ігоря Шолодька відбувається сьогодні, у день його народження. «Його цілісність характеру, наполегливість та цілеспрямованість проявилися ще в юнацькі роки: займався спортом, став майстром спорту з дзюдо і кандидатом у майстри з карате і самбо».
 
    Обравши справою свого життя юриспруденцію, Ігор Шолодько працював там, де найскладніше – слідчим у правоохоронних органах,  старшим слідчим прокуратури міста Житомира, згодом -  слідчим із розслідування особливо важливих справ, прокурором Генеральної прокуратури України.
 
    «Захищаючи права громадян України, відстоюючи законність у державі, відбувся у професії, мав звання старший радник юстиції. Але це лише одна із граней характеру Ігоря Шолодька. Глибокий патріотизм, тверда віра, прагнення бачити нашу Україну цілісною, незалежною, самостійною і заможною державою спонукали його змінити прокурорський кітель на військову форму солдата», - назвала ключові риси особистості Роксолана Гребенюк.
 
    Заступник керівника обласного відомства розповіла, що вже у серпні 2014 року Ігор Шолодько як доброволець був призваний на службу і служив у складі 74-го окремого розвідувального батальйону. 
 
    «Під час проходження служби на посаді розвідника-снайпера роти глибинної розвідки прагнув бути там, де найскладніше, де найнебезпечніше. А найзапекліші бої із ворогом протягом серпня - листопада 2014 року велися на території Донецької області. 30 листопада 2014 року, відбиваючи атаку під час штурму Донецького аеропорту, 49-річний Ігор Шолодько загинув від осколкового поранення», - констатувала Роксолана Гребенюк.
 
    Ігор Шолодько своїм життям вписав героїчну сторінку в історію становлення незалежності нашої держави, збереження її територіальної цілісності. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню та нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно).
 
    У своєму виступі Роксолана Гребенюк від імені усього колективу прокуратури Житомирської області висловила вдячність батькам Василю Андрійовичу й Ірині Михайлівні, за виховання патріота України, мужньої, сильної, відважної особистості.
 
    «Пам’ять про героя вічна! Герої не вмирають!» - до цих слів, викарбуваних на граніті, можна додати сказане Олександром Довженком: «Лише сильним дано право на безсмертя...», - висловила колективну думку Роксолана Гребенюк.
 
    Вшанування пам’яті Ігоря Шолодька відбувалося у зворушливій, теплій атмосфері, реакція на сказані щирі слова про особистість – зволожені очі рідних та учасників події.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2719