Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2019

У Житомирі засуджено до 10 років позбавлення волі чоловіка, який з неприязні застрелив знайомого

Прокуратурою Житомирської області здійснено публічне обвинувачення у справі за фактом кримінальних правопорушень, зокрема, умисного вбивства та незаконного придбання і зберігання психотропних речовин, скоєних жителем міста Києва.
Вироком Богунського районного суду міста Житомира особу визнано винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 309 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років, а також стягнути із засудженого на користь держави процесуальні витрати, повязані з залученням експертів при проведенні експертиз на суму 43,7 тис грн.
Установлено, що у жителя міста Києва, 1985 року народження, на грунті довготривалих неприязних стосунків із знайомим, жителем міста Бердичева, виник злочинний умисел на скоєння вбивства.
Для реалізації своїх злочинних задумів зловмисник придбав автоматичну вогнепальну зброю, а також залучив свого знайомого з автомобілем (матеріали щодо нього виділені в окреме провадження).
Таким чином, у листопаді 2015 року, приїхавши вранці із Києва до Бердичева, вистежив потерпілого біля його будинку, та, не виходячи із салону автомобіля, здійснив з автоматичної зброї кілька пострілів. Від отриманих поранень в голову бердичівлянин помер.
Крім цього, у ході досудового розслідування,  під час санкціонованого обшуку у квартирі зловмисника, правоохоронці виявили  декілька згортків із особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2000