Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2019

Прокуратурою Житомирщини розпочато кримінальне провадження за фактом заволодіння бюджетними коштами, що виділені для експлуатаційного обслуговування доріг

Прокуратурою Житомирської області спільно із правоохоронними органами вживаються заходи з викриття злочинів щодо протиправного використання бюджетних коштів, вчинених посадовими особами.
Цьому питанню також було приділено увагу на брифінгу голови Житомирської обласної державної адміністрації, де йшлося про зловживання посадовцями під час використання бюджетних коштів на будівництві сільських амбулаторій, реконструкції футбольного поля у місті Житомирі та забезпечення експлуатаційного утримання доріг в області. У зв’язку з цим повідомляємо наступне.
У середу, 16 жовтня 2019 року, прокуратурою  Житомирської області, за матеріалами УСБ України в області, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про зловживання службовими особами одного із суб’єктів господарювання службовим становищем та заволодіння бюджетними коштами.
Дії службових осіб кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191  КК України. Досудове розслідування проводить слідче управління ГУНП в області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.
Установлено, що службові особи товариства з обмеженою відповідальністю, за попередньою змовою із службовими особами райдержадміністрацій, впродовж 2019 року, шляхом укладення низки договорів з експлуатаційного утримання доріг, без мети їх виконання, заволоділи бюджетними коштами у великих розмірах, остаточна сума яких встановлюється.
Крім цього, під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області, слідчим управлінням ГУНП в області розслідуються кримінальні провадження за фактами заволодіння бюджетними коштами, спрямованими на будівництво амбулаторій на території Житомирської області, а також реконструкцію футбольного поля та благоустрій території центрального стадіону «Полісся» в місті Житомирі.
На даний час у цих провадженнях виконується низка судових експертиз, з урахуванням результатів яких, а також аналізу інших доказів, слідчими буде вирішено питання про можливість прийняття законних та обґрунтованих процесуальних рішень.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1975