Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2019

На Житомирщині прокуратура через суд зобов’язала фермерське господарство звільнити самовільно зайняті майже 2 га землі вартістю понад 340 тис грн

Новоград-Волинська місцева прокуратура, в інтересах Пулинської селищної ради, заявила позов про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки площею 1,8 га, що відноситься до земель резерву державної форми власності та знаходиться за межами с. Стара Олександрівка Пулинського району.
За результатом розгляду позовної заяви, Господарський суд Житомирської області прийняв рішення, яким зобов’язав фермерське господарство звільнити самовільно зайняту землю вартістю понад 340 тис грн, а також сплатити на користь Пулинської селищної ради заподіяну протиправним користуванням шкоду.
Підставою для звернення прокурора до суду стали матеріали перевірки  контролюючого органу щодо додержання земельного законодавства під час використання земель сільськогосподарського призначення державної власності, які не надані в оренду, на території зазначеної селищної ради.
У ході перевірки встановлено, що керівник місцевого фермерського господарства тривалий час самовільно використовує земельну ділянку (господарський двір) із земель резерву державної форми власності площею майже 2 га за межами с. Стара Олександрівка Пулинського району для обслуговування складських приміщень.
За втручання прокуратури фермерське господарство у судовому порядку зобов’язано звільнити самовільно зайняту земельну ділянку.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2112