Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2019

На Житомирщині голові садівничого товариства, обвинуваченому в одержанні 1600 доларів США неправомірної вигоди за виділення земельної ділянки у Буках, «світить» від 3 до 7 років

Прокуратура Житомирської області здійснюватиме публічне обвинувачення у справі стосовно одержання неправомірної вигоди головою громадської організації одного із садівничих товариств Житомирського району.
Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 368-3 (одержання, поєднане з вимаганням, неправомірної вигоди службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України вже затверджено та скеровано до Житомирського районного суду.
Установлено, що голова садівничого товариства, 65-річний житомирянин,  у відповідь на прохання жителя Житомира щодо виділення земельної ділянки площею 0,15 га у селі Буки для ведення садівництва, поставив вимогу: землю виділить за умови, коли, крім 1000 грн членського внеску для вступу у товариство, ще й особисто йому буде надано 1600 доларів США.
А щоб не було ніяких сумнівів та зволікань із наданням зазначеної суми,  він забрав виписаний членський квиток та встановив термін – дві години на доставку коштів, інакше надання ділянки скасує.
 Проте поправити своє фінансове становище незаконним способом голові садового товариства не вдалося.
Відразу після одержання неправомірної вигоди на суму 1600 доларів США (за курсом на той час становило понад 42 тис грн), безпосередньо в офісі садівничого товариства, 26.06.2019 був затриманий правоохоронцями.
Оперативні заходи з викриття зловмисника, під процесуальним керівництвом прокуратури області, проводилися СУ ГУНП в області та УСБУ в області.
Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1655