Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2019

У Житомирському районі підозрюваного у зґвалтуванні неповнолітньої рецидивіста триматимуть під вартою


  Під процесуальним керівництвом Житомирської місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування неповнолітньої особи).
   У четвер, 24 жовтня 2019 року, клопотання, погоджене із процесуальним прокурором, щодо застосування підозрюваному у скоєнні злочину запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави розглянуто судом.
   Ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира особі застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави.
  Місцевий житель, святкуючи 21.10.2019 свій день народження на території дачного товариства «Барашівський» Іванівської сільської ради Житомирського району, будучи у стані алкогольного сп’яніння, застосувавши насилля щодо 15-річної дівчини, скоїв зазначений злочин.
   Вже наступного дня причетну до злочину особу було затримано та повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Ним виявився 38-річний чоловік, неодноразово судимий, до того ж, на час скоєння злочину мав не зняту та не погашену судимість.
   Наразі встановлюються обставини злочину, призначені відповідні експертизи.
   Досудове розслідування проводить Житомирський РВ ГУНП в області.
   Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді  позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1909