Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2019

У Житомирі взято під варту особу, яка сприяла діяльності так званої «Донецької Народної Республіки»

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації).
У п’ятницю, 25 жовтня 2019 року, прокуратурою Житомирської області забезпечено розгляд у суді клопотання щодо застосування підозрюваній у скоєнні злочину особі запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави.
Ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира до особи застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави строком на 2 місяці.
Установлено, що громадянка України, уродженка та мешканка Донецької області, керуючись ідеологічними мотивами, поділяючи погляди та мету учасників терористичної організації «Донецька Народна Республіка», у період з квітня місяця 2019 року по теперішній час, сприяла цій терористичній організації. Зокрема, збирала та передавала відомості розвідувального характеру щодо дислокації, переміщення сил та засобів Збройних сил України та інших збройних формувань, які брали участь в АТО та у подальшому в ООС на території Донецької області.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводять слідчі Управління СБУ в Житомирській області.
Довідково: санкція статті 258-3 ч.1 КК України передбачає покарання у виді позбавленні волі на строк від 8 до 15 років  з конфіскацією майна або без такої.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2308