Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2019

На Житомирщині за фактом пожежі, унаслідок якої загинула трирічна дитина, розпочато кримінальне провадження (ФОТО)

У четвер, 7 листопада 2019 року, під процесуальним керівництвом Новоград-Волинської місцевої прокуратури слідчими Романівського відділення поліції розпочато кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель дитини, за ч. 2 ст. 270 КК України.
Установлено, що сьогодні, близько 10.40 год, у смт Романів, по вул. Приміській, загорівся дерев’яний будинок (попередньо, унаслідок порушення правил користування газовими побутовими приладами), який належить місцевій жительці, 1983 року народження,  на утриманні якої – троє малолітніх  дітей.
Під час ліквідації пожежі в одній із кімнат на ліжку виявлено неживу малолітню дитину, 2016 року народження. Іншу дитину, 2015 року народження, у важкому стані, без свідомості з діагнозом отруєння чадним газом доставлено швидкою медичною допомогою до реанімаційного відділення лікарні.
Крім цього, власниця будинку, матір трьох дітей (ще один син, 2003 р. н., на момент пожежі перебував у школі), а також її подруга, 39-річна жителька Романівського району, самостійно звернулися до лікарні, де їм надали допомогу та встановили діагноз - алкогольне сп’яніння та отруєння чадним газом.
Наразі у кримінальному провадженні проводиться досудове розслідування, призначено необхідні медичні експертизи щодо встановлення причини смерті малолітньої дитини.
Також буде надано належну оцінку стану виконання матірю своїх обовязків по догляду за малолітніми дітьми.
Додатково: санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3581