Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2019

У Житомирі судитимуть заступника міського голови та керівника департаменту товариства за зловживання під час закупівлі медичного устаткування

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом невиконання заступником міського голови Житомира своїх службових обовязків (у період перебування на посаді начальника управління охорони здоров’я), що спричинило тяжкі наслідки, а також за фактом заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, скоєного керівником департаменту товариства.
У пятницю, 15 листопада 2019 року, прокуратурою області скеровано до суду  обвинувальний акт стосовно двох осіб у кримінальному провадженні за ч. 2. ст. 367 та, відповідно, за ч.ч. 4, 5 ст. 191 КК України.
Чиновницю міської ради обвинувачують у тому, що у 2017 році тендерним комітетом під її головуванням як начальника управління охорони здоров’я Житомирської міської ради (на той час обіймала таку посаду) при визначенні переможців конкурсу щодо закупівлі за бюджетні кошти діагностичного обладнання на загальну суму майже 5,2 млн грн порушено вимоги чинного законодавства.
 Зокрема, не додержано вимог п. 2 ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо додержання режиму економії використання бюджетних коштів, а також принципу максимальної економії та ефективності здійснення закупівель, унаслідок чого бюджету завдано шкоди майже на 790 тис грн.
Ще одного фігуранта справи - керівника департаменту медичного обладнання приватного товариства - обвинувачують у заволодінні бюджетними коштами на суму майже 790 тис грн під час здійснення тендерних поставок зазначеної діагностичної апаратури до двох місцевих лікарень.
Як повідомлялося раніше, постачаючи, відповідно до укладених з Управлінням охорони здоров’я міськради за результатами конкурсних торгів договорів діагностичне обладнання, виконавець порушив законодавство, яке регламентує ціноутворення на вироби медичного призначення, що закуповують за бюджетні кошти, та завищив вартість медичної техніки на загальну суму 783 492 грн.
Таким чином, унаслідок протиправних дій товариством з обмеженою відповідальністю  постачальник завдав Управлінню охорони здоров’я Житомирської міськради шкоди на зазначену суму, заволодівши бюджетними коштами майже на 790 тис грн.  
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводило СУ ГУНП в області.
Справу розглядатиме Корольовський районний суд міста Житомира. Прокуратура області здійснюватиме публічне обвинувачення.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2661