Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2019

На Житомирщині за сприяння прокуратури на користь Фонду держмайна сплачено майже один мільйон боргу з орендної плати

Органами прокуратури Житомирської області вжито заходів представницького характеру щодо виконання судового рішення про стягнення із Публічного акціонерного товариства  «Головинський граніт» мільйонного боргу з орендної плати.
Завдяки вжитим заходам та за результатами електронних торгів, на рахунок Фонду державного майна України по Житомирській області у листопаді 2019 року боржником сплачено 928 тис грн.
Таким чином, із загальної суми – майже 1, 8 млн грн боргу та нарахованої на нього пені за оренду сплачено понад 1,2 млн грн (перший транш на суму 303 тис грн сплачено у 2016 році).
Наразі прокуратура області продовжує здійснення контролю за виконавчими діями щодо сплати остаточного боргу на суму понад  550 тис грн.
Йдеться про те, що за позовом органів прокуратури в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду держмайна України по області рішенням господарського суду Житомирської області від 12.11.2015 стягнуто з ПАТ «Головинський граніт» заборгованість з орендної плати (а також нараховану пеню) на загальну суму 1 783 065 грн.
Оскільки рішення суду боржником добровільно не виконано, воно перебуває на виконанні у відділі примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби ГУ юстиції в області.
У ході примусового виконання державним виконавцем майно боржника описано, арештовано та передано на реалізацію через електронні торги.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1768